Housing First en NooitMeerBuitenSlapen

Het begon allemaal in de winter van 2012, ik woonde bij Emmaus Perspectief in Roermond en had het daar goed. Werken, wonen, samen zijn met mensen die je als familie ziet maar toch miste er iets en had ik het gevoel niet verder te kunnen. Ik wilde terug de samenleving in, ik wilde mijn schulden aanpakken en ik wilde vooral een eigen huis. Op dat moment kwam ik met Housing First in aanraking. Ik kreeg mijn huis, ik kreeg door de hulp van Housing First mijn zaken op orde. Al gauw was ik weer aan het werk, leerde mijn vrouw kennen en na 2 jaar verhuisde ik om samen te gaan wonen en ging mijn huis naar de volgende die het harder nodig had dan ik.

Ik wilde zelf ook iets betekenen voor mijn dak- en thuisloze vrienden en begon dit blog onder de naam NooitMeerBuitenSlapen en schreef de frustratie over de huidige aanpak van me af, ik wilde iets gaan doen en zocht via social media met alle instanties contact. Zodoende leerde ik veel mensen kennen waarmee ik mooie gesprekken voerde en zo kwam ik ook in contact met Housing First Nederland en al gauw bleek dat we op 1 lijn zaten.

Toen de vacature kwam om als ervaringsdeskundige deel te nemen aan de stuurgroep van Housing First Nederland hoefde ik daar niet lang over te denken. Kortom, geschreven, gesproken en ja gezegd. Ik ben trots deze positie te mogen bekleden en ik ben ervan overtuigd dat we met zijn allen mooie dingen gaan doen. Ik hoop dat ik toekomstige Housing First cliënten de inspiratie kan geven om er iets van te maken. Mijn motto was altijd “LATEN WE HET SAMEN ZELF DOEN”

Met #housingfirst #nooitmeerbuitenslapen

Lieve groet Frank.

Site gemaakt door WordPress.com.

%d bloggers liken dit: